Alkoss! - diákpályázat
csetelni akarok!!!!

 
 •  
 • Letölthető űrlapok
 •  
 • Rendeletek
 •  
 • Testületi ülések
 •  
 • Üvegzseb

   

   

   
  5/2010. (II.17.) AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL
  22/2009. (XII.1.) AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL
  21/2009. (XII.1.) EGYES ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ GÉPEK, SZOLGÁLTATÁSOK, HELYISÉGEK ÉS TERMŐFÖLD BÉRBEADÁSÁNAK DÍJÁRÓL
  16/2009. (XII.1.) AZ ÁTMENETI GAZDÁLKODÁSRÓL
  13/2006. (VII.12.) A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL SZÓLÓ 1993. ÉVI III. TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSÁRÓL (egységes)

   
  Ingatlan
  Jármű
  Műszaki cikk
  Állás
  Állat

   
  "Kiút a mélyszegénységből" Integrációs felzárkóztató program a sarkadi kistérségben. TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0028 project záró videó
  "Kiút a mélyszegénységből" Integrációs felzárkóztató program a sarkadi kistérségben. TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0028 Fotók
  Vendégházak
  Drótfonó
  Varroda
  Czibere: modellkísérleti program indul a gyermekjóléti szolgálatok fejlesztésére

  Több mint kétmilliárd forintból modellkísérleti program indul a gyermekjóléti szolgálatok szociális segítő tevékenységének fejlesztésére - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

  Czibere Károly emlékeztetett: jövő szeptembertől kötelező feladat lesz az óvodai és iskolai segítő tevékenység megszervezése az ország 197 járásában.

  A most induló kísérleti program keretében 48 gyermekjóléti központ 20-40 millió forintos támogatásból 12 hónapon keresztül felkészíti az említett intézményeket az új feladatra, amire a kormány jövő szeptembertől 5,6 milliárd forintot biztosít évente - tette hozzá. Ezzel másfélszeresére nő a család- és gyermekjóléti szolgáltatások jelenleg 11 milliárd forintos központi forrása - jegyezte meg.

  Az államtitkár szerint a program azt szolgálja, hogy a szolgálatok időben feltárják és kiszűrjék a gyermekek biztonságát veszélyeztető körülményeket, a bántalmazást, elhanyagolást, és megelőzhető legyen a gyermek kiemelése a családból.

  Czibere Károly hangsúlyozta: a kormány elkötelezett abban, hogy minden gyermek számára erős, biztonságos kezdést nyújtson.

  Közlése szerint az elmúlt években ezt segítette az, hogy a kormányzat többszörösére emelte a Biztos kezdet gyermekházak számát. Bevezették a három éves kortól kötelező óvodai ellátást, és kiterjesztették az ingyenes gyermekétkeztetést, 48-ról 197-re emelték a gyermekjóléti központok számát és kétszintűvé tették az ellátást - sorolta.

  Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy megerősítették a gyermekvédelmi jelzőrendszert: a köznevelési és az egészségügyi törvénybe is bekerült, hogy a pedagógus és az orvos köteles jelenteni, ha veszélyeztetett gyermekkel találkozik.

  Kérdésre válaszolva azt mondta, az iskolai és óvodai segítő munka ma is működik a gyermekjóléti szolgálatoknál, de nem általános, a kísérleti program célja, hogy a jelzőrendszerbe beiktassa az iskolát.

  Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere elmondta: a tolnai megyeszékhelyen eddig mintegy ezer gyermeket ért el a gyermekjóléti szolgálat, a programnak köszönhetően a szekszárdi járás tíz intézményében több mint háromezer gyerekkel foglalkoznak majd.

  Szabó János, a Gyermekvédelmi Szolgálatok Országos Egyesületének alelnöke közölte: becslésük szerint a szolgálatoknak ezer gyermekenként egy új munkatársra lesz szükségük a feladat ellátásához.

  MTI


  A szavazás szünetel  A portál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával készült.