Alkoss! - diákpályázat
csetelni akarok!!!!

 
 •  
 • Letölthető űrlapok
 •  
 • Rendeletek
 •  
 • Testületi ülések
 •  
 • Üvegzseb

   

   

   
  5/2010. (II.17.) AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL
  22/2009. (XII.1.) AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL
  21/2009. (XII.1.) EGYES ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ GÉPEK, SZOLGÁLTATÁSOK, HELYISÉGEK ÉS TERMŐFÖLD BÉRBEADÁSÁNAK DÍJÁRÓL
  16/2009. (XII.1.) AZ ÁTMENETI GAZDÁLKODÁSRÓL
  13/2006. (VII.12.) A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL SZÓLÓ 1993. ÉVI III. TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSÁRÓL (egységes)

   
  Ingatlan
  Jármű
  Műszaki cikk
  Állás
  Állat

   
  "Kiút a mélyszegénységből" Integrációs felzárkóztató program a sarkadi kistérségben. TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0028 project záró videó
  "Kiút a mélyszegénységből" Integrációs felzárkóztató program a sarkadi kistérségben. TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0028 Fotók
  Vendégházak
  Drótfonó
  Varroda
  Módosította az idei költségvetést az Országgyűlés

  Több ponton módosította az idei évi költségvetést meghatározó törvényt csütörtökön a parlament. A kormány korábban a magyar gazdaság vártnál kedvezőbb teljesítményével, a bérmegállapodással és adócsökkentésekkel összefüggő változások átvezetésével indokolta a módosítást, amelyet 127 igen és 62 nem szavazattal fogadott el a Ház.

  A jogszabályban emellett az egyszeri tételekből - például a Földet a gazdáknak programból - adódó többletbevételekből forrást biztosítottak az időközben meghozott kormányzati döntésekhez.

  Az államháztartás központi alrendszerének 2017-es bevételi és kiadási főösszegeit 16,2 milliárd forinttal emelték meg, amelyek így 17 867,7 milliárd forintra, illetve 19 034,1 milliárd forintra nőttek.

  A képviselők az Országvédelmi Alapból 20 milliárd forintot átcsoportosítottak a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatába, amely így 140 milliárd forintra nőtt, míg az alap 95,8 milliárd forintra csökkent.

  A változtatás 50 milliárd forintot bocsátott rendelkezésre az év eleji nyugdíjemelésre és nyugdíjprémium fizetésére.

  A kiadási előirányzatból a módosítás után a korábban betervezett 10 milliárd forinton felül 50 milliárd forintot fordítanak az országos közúthálózat felújítására és korszerűsítésére.

  A Beruházás Előkészítési Alap számára 26,6 milliárd forintos előirányzatot bocsátottak rendelkezésre, 6 milliárd forint jut egyebek mellett járműgyártással kapcsolatos programra és 1 milliárd forint a kötöttpályás járműgyártás fejlesztésére, amely a Millenniumi Földalatti Vasút járműparkjának megújításával függ össze.

  A Bethesda Gyermekkórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztésére 2,7 milliárd forintot különítettek el.

  A szolidaritási hozzájárulás előirányzatának 5,2 milliárd forintos túlteljesülését bölcsődei fejlesztésekre, ezen intézmények finanszírozására, továbbá a kisebb önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására fordítják. Ezen felül kiegészítő támogatást biztosítottak az óvodapedagógusok nevelőmunkáját segítő pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező munkavállalók minősítésére. A helyi önkormányzatok fejezetben új sorként jelölték meg a gyermekétkeztetés feladatát, amelyre 74 milliárd forintot biztosítottak.

  A településkép-védelemmel kapcsolatos feladatokra 2,77 milliárd forint többletforrás jut, a váci Munkaerőpiaci Elhelyezkedést Segítő Speciális Fejlesztő Központ létrehozásához pedig 1,1 milliárd forintot irányoztak elő.

  A kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok 5 milliárd forint többletforrást kapnak, a filmágazat támogatását pedig 2,4 milliárd forinttal emelték meg.

  Az ország védelmi képességeinek megerősítése indokával további 10 milliárd forintot biztosítottak a képviselők a Mi-21 harci helikopterek felújítására.

  A költségvetésen a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba olvadása miatti változásokat is átvezették.

  MTI


  A szavazás szünetel  A portál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával készült.